Uusi ja monipuolinen yritysalue loistavien kulkuyhteyksien varrella tarjoaa paljon mahdollisuuksia erilaiseen yritystoimintaan.

Bisneselämän erilaisiin tarpeisiin suunniteltujen yritysalueiden joukkoon liittyy pian uusi tulokas: Hiidenlaakson yritysalue. Alue sijoittuu Vihdin päätaajamaan Nummelaan ja yhdistyy jouhevasti jo olemassa oleviin Kenttälän ja Hiidenmäen yritysalueisiin.

– Alue sopii erinomaisesti niin teollisuuden kuin logistiikka-alan yrityksillekin, Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl sanoo.

Työpaikka-alueen asemakaava on parhaillaan viimeistelyvaiheessa ja etenemässä hyväksyntään alkuvuodesta 2022. Ståhl kuvailee Hiidenlaakson työpaikka-aluetta pinta-alaltaan laajaksi, lähes 70 hehtaarin suuruiseksi. Tontit voidaan tarpeen tulla räätälöidä suurten tarpeiden mukaan.

– Alue tulee tarjoamaan monipuolisia sijoittumismahdollisuuksia elinkeinoelämän toimijoiden sijoittumistarpeisiin. Asemakaava mahdollistaa myös toimisto- ja liiketilojen sijoittumisen alueelle.

Alueen lähimmät satamat ovat Vuosaari, Hanko, Turku ja Naantali, ja vieressä kulkee Hanko–Hyvinkää-junarata.

– Hiidenlaakso on siinäkin mielessä keskeisellä paikalla, että sen eteläpuolelle sijoittuu myös suunnitteilla olevan Helsinki–Turku-junaradan uusi linjaus, Ståhl sanoo.

Tontit sovellettavissa hyvin moneen

Vihdin tuleva ykköstyöpaikka-alue vastaa tonttien käyttötarkoitusmerkintöjen puolesta monenlaisiin yritystarpeisiin. Strategiset tavoitteet on Ståhlin mukaan asetettu korkealle.

– Kuntana meidän tulee välittömästi kyetä vastaamaan mihin tahansa yritystoimintaa koskevaan maankäytölliseen tarpeeseen. Hiidenlaakson yritysalueen tonttitarjonta tukee hyvin tämän tavoitteen saavuttamista.

Hiidenlaakson työpaikka-alueelle on osoitettu kaavaehdotuksessa yhteensä 13 korttelia eri tyyppisille työpaikkarakentamisen rakennuspaikoille.

– Kortteleissa on tontteja, jotka soveltuvat tontista riippuen liike- ja toimistorakennuksille, toimitilarakennuksille sekä teollisuus- ja varastorakennuksille.