Vihdin kunta

Vihdin kunta

Vihti on kasvualue parhaimmillaan. Vahva yrityskulttuuri ja satsaukset elinkeinon tulevaisuuteen tekevät Vihdistä täydellisen paikan sijoittua. Vihdissä sijaitset loistavien kulkuyhteyksien keskellä, valtateiden E18, VT2 sekä VT25 risteysalueella. Alle tunnin ajomatkan sisältä tavoitat 1,5 miljoonan suomalaisen markkina-alueen.

Keskellä Uudenmaan kasvukeskusta

Kunnan väestökehitys on pitkällä ajanjaksolla ollut tasaisesti kasvavaa. Erityisesti Vihtiin on muuttanut työikäistä 25–42-vuotiasta väestöä. Väestön koulutustaso on korkea ja työllisyysasteessa olemme Uudenmaan parhaimmistoa. Kunnan vetovoimatekijöitä muuttajien keskuudessa ovat olleet kunnan hyvä palvelurakenne, turvallinen luonnonläheinen ympäristö ja monipuoliset asumisen mahdollisuudet.

Lähikuva Martelan kankaista

Yrityksille pääkaupunkiseudun läheisyys, erinomaiset liikenneyhteydet ja pääkaupunkiseutua edullisempi kustannustaso niin tonteissa kuin toimitiloissa tuovat selkeän kilpailuedun. Myös 2030-luvulle suunnitellun Turun tunnin juna -hankkeen toteutuminen nopeuttaa positiivista kehitystä: Lopullista ratalinjausta tai pysäkkien paikkoja ei ole vielä päätetty, mutta moottoritien linjausta noudattaessaan uusi rata kulkisi eteläisen Vihdin poikki. Matka-aika Helsingin ja Vihdin välillä olisi IC-junalla noin 35 minuuttia ja lähiliikenteen junilla noin 41 minuuttia.

Nummelan lentokenttä Vihdissä on tulevaisuudessa edelläkävijä sähköisen ja miehittämättömän ilmaliikenteen kehittämisessä niin harrasteilmailussa kuin kevyessä rahtiliikenteessä. Keskeinen sijainti Uudellamaalla mahdollistaa sen, että Nummelan kentästä tulee merkittävä osa koko sähkölentokoneverkostoa. Vihdin kunnan kestävän energian ja ilmaston toimintasuunnitelman hankkeilla pyritään tukemaan myös yritysten toimenpiteitä hiilijalanjälkensä pienentämiseen.

Toimivien yritysten määrä Vihdissä on nyt noin 3 000. Vihti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kasvuhakuisille yrityksille. Kunta on aktiivinen yritystoiminnan mahdollistaja. Tulemme mielellämme esittelemään Vihdin tarjoamia mahdollisuuksia yrityksellenne, olet sitten nykyinen tai tuleva vihtiläisyrittäjä. Myös ihan paikan päälle. Asiakkaan tarpeet ratkaistaan yritysmyönteisellä ja joustavalla tavalla.

Lisätietoja Vihdin kunnasta: www.vihti.fi

Kartta Etelä-Suomesta

Neljä syytä sijoittua Vihtiin

01.

Edullinen kustannustaso

Vihti on erinomainen sijoittautumiskohde kasvua hakeville yrityksille - sijaintiinsa nähden edullisilla kustannuksilla.

02.

Nopeat yhteydet

Kunnan erinomainen sijainti Uudellamaalla heti pääkaupunkiseudun kyljessä tarkoittaa saavutettavuutta niin työvoiman kuin logistiikankin osalta.

03.

V2B - Vihdin palvelumalli

Vihdin yhteistyömalli tarkoittaa läpinäkyvää, matalan kynnyksen palvelua, jossa ei tarvitse pomppia yhteyshenkilöstä toiseen tai jäädä tuskailemaan asioiden etenemistä. Lämpimästi tervetuloa kasvun kotiin!

04.

Työvoiman saatavuus

Kasvavaan Vihtiin on muuttanut erityisesti työikäistä 25–42-vuotiasta väestöä. Väestön koulutustaso on korkea ja työllisyysasteessa olemme Uudenmaan parhaimmistoa. Koko läntisen Uudenmaan työvoima on Vihdistä käsin saavutettavissa erinomaisesti.

Uudenmaan kiinnostavin kunta toimintaansa kasvattaville.

— Visio, Vihdin elinkeinostrategia

+3000

Yritystä

8

yritysaluetta

n.30K

asukasta

40min

Helsinkiin