Vihti on avannut englanninkielisen verkkosivuston Helsinkiwest.aero. Uusi kotisivusto on suunnattu kehittyvien kenttäpalvelujen yritysmarkkinointiin ja liiketoimintamahdollisuuksien esittelyyn. Sivusto on hyödyllinen myös kentällä lentotoimintaa harjoittaville ja Nummelaan saapuville ilmailijoille. Sivuston on tuottanut Vihdin kunta yhdessä Nummelan lentokenttäyhdistys ry:n kanssa.

Nummelan lentokenttä – maailmalle markkinoituna nyt Helsinki West – on Malmin lentokentän sulkeutumisen jälkeen yksi Suomen nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä lentokentistä. Esimerkiksi syksyllä 2021 Nummela otti käyttöön ensimmäisenä maailmassa automaattisen valvontajärjestelmän, joka havaitsee ja varoittaa kiitotiealueella olevista esteistä.

– Nummelassa on mahdollisuudet ja resurssit ekologisen, digitaalisen ja sähköisen ilmailun kehittämiseen. Vilkas ilmailutoiminta mahdollistaa teknologian testaamisen todellisessa käytössä testivaiheiden jälkeen. Voimme olla kehitysalusta innovatiivisille ratkaisuille pienillä lentokentillä, sanoo Nummelan lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Tom Arppe.

– Tavoitteenamme on myös edistää Vihdin ja pääkaupunkiseudun saavutettavuutta kansainvälisellä tasolla. Lentokenttä tarjoaa lentäville matkailijoille reitin Läntisen Uudenmaan merkittäviin kohteisiin. Yhtälailla Nummelasta pääsee lähitulevaisuudessa Eurooppaan, joko työn tai vapaa-ajan merkeissä, Arppe jatkaa.

– Kuntastrategian mukaisesti haluamme Vihdissä olla saavutettavuuden edelläkävijöitä ja tässä nimenomaisesti lentokenttä tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia sähköisen ilmailun kehittyessä. Olemme iloisia siitä, miten Nummelan lentokenttää kehitetään aktiivisesti yhdistyksen toimesta ja näen, että Nummelan lentokentällä on kaikki edellytykset muuttua ilmailuteknologian edelläkävijäksi. Toivotamme ilmailijat ja ilmailualan yritykset lämpimästi tervetulleeksi Vihtiin, toteaa kunnanjohtaja Erkki Eerola.