Hiisi Homes & Hotels – kodinomaista ja helppoa asumista tilapäistarpeeseen

Kokkokallio Hiidenveden kupeessa – sieltä alkoi vuonna 2017 vihtiläinen kasvutarina, kun kalustettujen asuntojen toimialan normeja ravisteleva Hiisi Homes & Hotels sai alkunsa. Hiisin vihtiläiset yrittäjät, appiukko Ari sekä vävypojat Markus ja Niklas, yhdistivät tuolloin voimansa ja lähtivät yhdessä rakentamaan kodikkainta tilapäiskotien ja digihotellien ketjua.

Heti alkumetreiltä oli selvää, että yritystoiminnan ajureita tulevat olemaan paikallisuus, teknologian poikkeuksellinen hyödyntäminen sekä voimakas ja kannattava kasvu. Tänä päivänä Hiisillä onkin jo 300 tilapäiskotia sekä kaksi kontaktittoman asukaskokemuksen tarjoavaa digihotellia, yhteensä 12 paikkakunnalla.

– Missiomme on yksinkertainen. Haluamme tarjota paikallista ja persoonallista asumista silloin, kun ollaan poissa kotoa – yhdistäen erinomaisen asukaspalvelun jouhevaan itsepalveluun. Vaikka tiedämme, ettei omaa kotia voita mikään, niin emme me paljoa huonommaksi jää. Kunnianhimoinen visiomme on myös toimia toimialamme suunnannäyttäjänä niin Suomessa kuin kansainvälisesti, summaa yrittäjä ja Hiisin toimitusjohtaja Niklas Eriksson.

Koti on tunne – keskiössä helppous, onnellisuus ja vastuullisuus

Hiisi Homes & Hotels -asukaskokemuksen tavoite voidaan kiteyttää lyhyesti: asukkaille halutaan tarjota kodinomaista, helppoa ja onnellista asumista tilapäistarpeeseen.

Hiiteen painuminen onkin tässä tapauksessa iloinen lopputulema, jossa arki rullaa kitkattomasti. Tämän varmistavat mm. laadukkaat sängyt ja unituotteet, hyvin varusteltu keittiö, pyykkäys- ja silitysmahdollisuudet sekä avaimeton kulku digitaalisten ratkaisujen avulla. Asukkaiden ei myöskään tarvitse huolehtia välttämättömistä asumisen sopimuksista, sillä vesi, sähkö, vakuutus ja langaton netti kuuluvat tilapäiskodin vuokraan.

Myös vastuullisuus nivoutuu osaksi Hiisin toimintaa, käsittäen kokonaisvaltaisesti niin ympäristövastuun kuin sosiaalisen, kulttuurillisen ja taloudellisen vastuun. Lisäksi vuonna 2022 Hiisi Homes & Hotels eteni vastuullisuustyössään aivan uudelle tasolle, suoritettuaan Sustainable Travel Finland -ohjelman sekä Ekokompassi-sertifikaatin.

 

Paikallisuus ohjaa arjen valintoja 

Paikallisuus on kiinteä osa Hiisin arvomaailmaa. Tämä näkyy yrityksen arjessa esimerkiksi paikallisten tuotteiden ja palveluiden suosimisena sekä paikallisia toimijoita, tapahtumia ja nähtävyyksiä nostavana viestintänä.

Hiisi Homes & Hotels haluaa olla mukana myös edistämässä paikallista hyvinvointia ja kulttuuria, ja tukee siksi useita vihtiläisiä urheiluseuroja sekä nuorten harrastustoimintaa. Vuoden 2022 kohokohtiin kuului myös NUPSin hyväntekeväisyyshuutokaupasta huudettu jäävuoro Tolvasen veljesten kanssa, joka luonnollisesti dokumentoitiin kiekkofanien iloksi. Samana vuonna Hiisi liittyi myös Vihdin kunnan järjestämän upean kulttuuritapahtuman – Nummela Art Nightin – tukijoihin.

Toki Hiisi haluaa kantaa kortensa kekoon myös upean vihtiläisen luonnon puolesta, ja on tukemassa Hiidenveden suojelu -kunnostushanketta.

 

Teknologia kasvun moottorina

Yksi tärkeä juurisyy Hiisin kasvuvauhdin takana on teknologian edistyksellinen hyödyntäminen: Hiisi Homes & Hotels onkin Suomen ensimmäinen lyhytaikaiseen vuokraukseen erikoistunut pk-yritys, jolla on oma teknologiaosastonsa.

Teknologiakehityksen ytimessä on asukkaiden ja oman tiimin arjen sujuvoittaminen. Vierailleen Hiisi tarjoaakin ensimmäisenä Suomessa täysin kontaktittoman asukaspolun. Ainutlaatuiseksi palvelukokemuksen virittää puolestaan personoitu automatisoitu markkinointiviestintä, jolloin asukas kokee saavansa parasta mahdollista palvelua, vaikkei tapaakaan henkilökuntaa kasvotusten.

Hiisi Homes & Hotels vannoo teknologian nimeen myös mahdollistaakseen tehokkaamman työskentelyn, karsimalla tuottamattomat aikasyöpöt.

– Ei ole mitään niin turhauttavaa kuin asioiden manuaalinen näpyttäminen. Meillä on tavoitteena karsia kaikki turhanpäiväinen näpyttely, jotta työntekijöidemme aika voidaan varata lisäarvoa tuottavaan mielekkääseen tekemiseen, mikä johtaa entistä parempaan asukaskokemukseen, Hiisin yrittäjä, markkinointi- ja teknologiajohtajana toimiva Markus Veikkolainen taustoittaa.

 

Juuret Vihdissä, kasvutavoitteet maailmalla

Hiisi Homes & Hotels arvostaa vihtiläisiä juuriaan, sillä ”Vihdissä on ihmisen hyvä olla”. Vihti tarjoaakin sekä oivan kasvuympäristön yritykselle että viihtyisän asuinpaikan useille Hiiden heimolaisille.

Hiisin tilapäiskotien verkosto ulottuu tällä hetkellä jo laajasti Etelä-Suomen alueelle ja kumppanuuksien kautta koko Suomeen. Lähivuosina yritys tähyää myös ulkomaille, haastamaan alan vakiintuneita käytäntöjä persoonallisella ja skaalautuvalla toimintamallillaan.