Leevi Pursiainen on mukana yrittäjänä kolmessa vihtiläisessä yrityksessä: Laatumetalli Oy on teräsrakennekonepaja, Rakennusleevi Oy on rakennusliike ja Vihdin Kuumasinkitys Oy on pintakäsittelylaitos. Mies siis todella tietää, mistä hän puhuu, kun kyse on Vihdissä yrittämisestä.

Mies sahaa metallia

– Kaikki alkoi, kun vuonna 1988 ostin Vihdissä toimivan yrityksen, Laatumetallin ja sille löytyi täältä sopiva teollisuusaluepaikka. Siitä lähtien muutkin laajennukset ja rakentamiset ovat lähteneet kaavoitetusta rakennustonttimaasta ja erittäin joustavista rakennuslupa- ja kaavoituspalveluista, Pursiainen kertoo.

Vuonna 2015 tuli ajankohtaiseksi isompi laajennus. Silloinkin Vihdistä löytyi sopiva paikka, ja kaavoituspalvelut toimivat jouhevasti. Pursiainen sanoo, että elleivät kaavoitus- ja rakennuspalvelut ole toimivia ja joustavia, yritykset hakevat helposti vaihtoehtoja muista kunnista.

– On tärkeää, että kunnalla on riittävästi kaavoitettua teollisuusmaata ja kaavoitusta varten hankittua raakamaata. Tällä hetkellä Vihdillä on tarjota teollisuustontteja, ja siinä kunta on menossa oikeaan suuntaan.

Vihdin logistista sijaintia Pursiainen pitää hyvänä: kunnan läpi kulkevat valtatie 1 ja valtatie 2 sekä Hanko–Hyvinkää-tie, jota pitkin pääsee helposti valtateille 3 ja 4. Toki yrityksen tarpeesta riippuu, mitä teitä se tarvitsee ja käyttää.

Lähikuva kuumasinkityksestä

Päätöksenteossa yritysmyönteinen ilmapiiri

Leevi Pursiaisen mukaan Vihdin kunnan päätöksenteossa on yritysmyönteinen ilmapiiri ja ratkaisuja haetaan yrittäjän näkökulmasta. Viesti kunnan palvelualttiudesta ja nopeudesta kulkee puskaradiossa eteenpäin, ja sen takia niiden on oltava kunnossa. Rakennusvalvontakin toimii sujuvasti ja saa vihtiläisyrityksiltä nyt myönteistä palautetta.

Vihdin Yrittäjät ry:n puheenjohtajana vuodesta 2006 asti toiminut Pursiainen kertoo, että kunnan ja yrittäjäyhdistyksen yhteistyö on ollut pitkään kiitettävällä tasolla ja kunnan kiinnostus yrittäjiä kohtaan on kasvanut koko ajan. Hän toivoo, että yhteistyö pysyy tiiviinä jatkossakin.

Vihdissä pitkään viihtynyt Pursiainen kehuu kuntaa erittäin hyväksi paikaksi asua. Pursiainen naurahtaa Vihdin olevan kävelymatkan päässä Helsingistä, sillä hän on kävellyt Helsinkiin useasti vaimonsa kanssa. Toisaalta nykyään etätöiden aikana ei välttämättä edes tarvitse asua pääkaupunkiseudulla, vaikka sinne tekisi töitä. Vihdissä asuminen on Pursiaisen mukaan väljempää ja mutkattomampaa kuin suuremmissa kaupungeissa, asumiseen on tarjolla vaihtoehtoja ja isoja tontteja.

Mies tehtaan edessä